Schitand opiniile unei ratiuni…

februarie 15, 2009 at 13:14 (Contemplari) (, , , , , , , , , , , , , )

Cred ca normalul inseamna limitare, cred ca tot ce e simplu e mediocru, nefavorabil sau fals, cred ca aclimatizarea creeaza geniul iar inflexibilitatea duce la plafonare, cred ca ignorantii traiesc mai mult si doar cei ce gandesc pot fii depresivi,cred ca cei mai periculosi oameni sunt ignorantii cu incredere in sine, cred ca intelepciunea sta in litere si in ratari, cred ca nu e de ajuns sa stii sa citesti ca sa digeri o carte, cred ca o carte e buna doar cand are un cititor reflexiv, cred ca arta are efect terapeutic si cred ca e singurul lucru care nu poate fi imoral, cred ca artistul nu e geniu si nici geniul-artist, cred ca sanatatea mintala nu coexista cu imaginatia si cred ca un om fara imaginatie este un mort cald.

Cred ca religia e o legenda frumoasa transformata intr-o industrie care valorifica si prelucreaza frica si ignoranta umana. Cred ca teologia este disciplina care studiaza vidul si e platita bine pentru asta. Cred ca daca totusi cineva a creat Universul, nu a scris carti despre el. Cred ca increderea in religie e cel mai sigur drum spre niciunde, adancirea ratiunii in obscuritate. Cred ca nu suntem singurele fiinte care gandesc in Univers. Cred ca datoria omului este sa constientizeze conditia umana si sa rationalizeze. Cred ca nu exista nimic mai fascinant decat gandul. Cred ca cel mai cumplit dusman este propriul creier.

Cred ca Romania este singurul loc unde ai o certitudine, maine va fi mai rau. Cred ca politica e o gluma morbida. Cred ca votul tau nu inseamna nimic cum nici alte 23 de milioane nu ar schimba ceva. Cred ca politicienii, ministrii sunt doar niste corupti infometati care au in pix doar capacitatea de a fura. Cred ca obligatia lor este sa stea la vedere si noi nu suntem condusi de ce vedem. Cred ca tot ce ne inconjoara are ca misiune finala controlul maselor. Cred ca Justitia si Guvernul nu au fost niciodata aidoma paralelor. Cred ca justitia si legile nu coreleaza. Cred ca frumusetea Romaniei si dragostea de tara cere sacrificii prea mari pentru oamenii de rand. Cred ca expatrierea e cea mai buna solutie si repatrierea inseamna memorie proasta.

Cred ca urasc oamenii tocmai pentru ca iubesc omenirea. Cred ca nu exista nimic mai puternic decat indiferenta. Cred ca indiferenta este antonim si totodata punct de provienienta pentru iubire. Cred ca te iubesc pentru ca am incredere in tine, nu invers si cred ca a te incredere e cel mai imatur act. Cred ca dragostea pentru putere invinge puterea dragostei. Cred ca iubirea nu tine de foame. Cred ca dragostea si banii sunt doua piese ce formeaza puzzelul vietii aproape de ideal. Cred ca opusele se atrag. Cred ca iubirea este chimie logica dar imperceptibila. Cred ca iubirea e cel mai profund sentiment care nu are finalitate in timp, dar cred ca totul are un sfarsit, deci cred ca noi nu stim sa iubim cu adevarat.

Cred ca orice femeie cu 5 simturi si un iq rezonabil ar trebuii sa fie feminista. Cred ca femeile sunt mai frumoase ca barbatii. Cred ca femeile sunt discriminate. Cred ca increderea femeilor in sine in timpului actului sexual este defapt increderea femeilor in neincrederea barbatilor. Cred ca barbatii sunt prea simpli pentru arta femeilor de a despica firul in patru, de asta ii inteleg asa greu.

Cred ca moartea nu e nici pe departe cel mai rau lucru. Cred ca cea mai buna modalitate de a schimba lumea este critica. Cred ca a critica e o arta rationala si e terapeutica atat pentru critic cat si pentru criticat cu conditia ca amandoi sa gandeasca. Cred ca Murphy era realist. Cred ca cele mai bune consumabile din lume sunt cola, tigarile, ciocolata si fumigenele verzi. Cred ca viata fara vicii este gluma fara haz. Cred ca scriu pe blogul asta pentru cei ce incep sa se trezeasca,
sa inteleaga si daca nu pot servii drept exemplu sper sa servesc drept avertisment. Cred ca nu am mentionat aici nici un sfert din opiniile mele.

Cele doua reguli ale succesului : 1. Sa nu spui niciodata tot ce stii/crezi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: