Rationalizand spiritualul…

februarie 7, 2009 at 01:43 (Arta) (, , , , )

Am primit proiectul melodic de mai sus de la un amic, „povestea” celor doi, talentul, munca, dedicarea si rezultatul lor mi-au facut sufletul sa tresalte, simtind serotonina trecand prin fiecare sinapsa pana la inima, strabatand cele patru camarute si apoi evaporandu-se in mii de fluturasi ce imi frematau pantecul.

Mai mult decat iubesc omul, cuvantul si culoarea, iubesc muzica. Poarta ce imi deschide sufletul in bataia celor mai profunde corzi… ma face sa vibrez intr-un cutremur al sentimentelor ce se scurg pe fiecare nota tanjind dupa urmatoarea.

Sunete dezmierdatoare ce-mi flateaza imaginatia exaltata, ma las purtata de simtaminte arborata in infinit… intr-o dimensiune a corzilor si a clapelor ce se masoara in minutele celui de-al saselea simt.

Sunt melodi care se asculta cu urechea si melodi care se asculta cu sufletul… sunt oameni care stiu as asculte doar cu urechea si oameni ce percep imperceptibilul … aceia iti pot atinge sufletul cu o propozitie si iti pot mitui inima dintr-o privire.

De ce alegem mereu superficialul? De ce profundul si subtilul se gasesc atat de rar in zilele noastre ? De ce privim frumosul, profundul si nevazutul atat de amfibologic ? Sunt atat de lipsite de impuritati, atat de clare pentru cei ce vor sa le inteleaga, sa le simta…

Alegem divertismentul nevrotic, fumigene pentru intelect crezand ca ridica echivocul din sufletul nostru… ne inselam atat de tare… De cand nu ati mai stat departe de ispitele lumesti doar pentru a privi lumea panoramic… a incerca sa intelegem mai mult din putinul ce ne este dat sa il vedem ?

Ambiguitatea simturilor

Reclame

Un comentariu

  1. Chrisa said,

    Arta: tarm de vis si vis netarmurit. Ea ne cultiva gustul si surprinde frumosul. Multi aleg superficialul pentru ca au incetat sa mai veda dincolo de aparente.
    Frumos articol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: